Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat het inplannen van trainingen soms vragen in je oproept. Een aantal vragen wordt regelmatig aan ons gesteld. Wij hebben ze - samen met de antwoorden - voor je op een rijtje gezet.
1. Wat leer je in een BHV cursus?

Onze BHV cursussen gaan in op de algemene hulpverleningsregels en regels voor de communicatie en alarmeringen. Daarnaast werken we zeer praktijkgericht aan onder meer eerste hulp, brandbestrijding en ontruimingen. B&V heeft speciaal ingerichte BHV cursus locaties om te zorgen voor grote herkenbaarheid in de praktijk. In de basiscursus BHV en ploegleider opleidingen maken we onder andere gebruik van virtual reality training: BHVR. Hier train je in je eigen werkomgeving gevaarlijke situaties zonder enig risico.2. Wat is de geldigheid van het BHV certificaat?

Een regulier BHV certificaat is 1 jaar geldig.3. Hoe lang duurt een BHV cursus?

Onze standaard basiscursus BHV duurt bij ons een volledig dag (8 uur) en is in combinatie met 4-8 uur e-learning. Daarnaast bieden we ook nog een basiscursus BHV aan zonder e-learning en zonder VR. Deze duurt twee volledige dagen (16 uur).
Onze standaard herhalingscursus BHV duurt bij ons een halve dag (4 uur).4. Word ik competent verklaard als ik (momenteel) fysiek niet in staat ben om alle handelingen uit te voeren?

De instructeur bepaald of je competent bent voor de training waarvoor je aanwezig bent. Voor het beoordelen van een competentie kijken we onder andere naar je kennis, vaardigheden, inzicht en houding. Indien je niet alle handelingen kan verrichten op het moment dat je de cursus volgt, kunnen we je niet competent verklaren. We raden aan om bij een blessure of ziekte even contact op te nemen met ons, zodat we kunnen kijken wat er mogelijk is.5. Waar kan ik me inschrijven op een training?

Dat kan hier6. Ik heb al een EHBO diploma, kan ik ook alleen het brand gedeelte volgen?

Ja, dat kan! Geef bij een inschrijving je EHBO diploma nummer door en geef hierbij aan dat je vrijstelling hebt voor het EHBO onderdeel. Je hoeft dan alleen nog het brandbestrijding en ontruimingsonderdeel te volgen7. Moet ik elk jaar op BHV herhalingscursus?

Ja. Als je je BHV diploma geldig wil houden zal je ieder jaar op herhalingscursus moeten.8. Ontvang ik een pasje en certificaat voor mijn BHV cursus?

Al onze reguliere BHV trainingen worden gecertificeerd door het NIBHV (het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening). Dit certificaat kun je na afloop van een positief afgeronde e-learning en praktijk dag downloaden in je mijn NIBHV omgeving (mijn.nibhv.nl). Pasjes worden niet meer geproduceerd.9. Waar kan ik mijn behaalde BHV certificaat vinden?

Deze kan je vinden in je mijn.nibhv.nl account. Hier heb je een account aangemaakt.10. Hoe lang duurt het voordat de uitslag van een BHV cursus binnen is?

Het NIBHV portaal heeft ongeveer 5 werkdagen verwerkingstijd nodig. Hierna kan je je certificaat downloaden in je mijn NIBHV omgeving. Heb je een papieren examen gemaakt? Dan is er soms wat langer de tijd nodig. Is er na deze periode nog geen certificaat beschikbaar? Controleer dan of je de e-learning wel volledig hebt afgerond. Kan je niet vinden waar het aan ligt? Neem dan contact met ons op.11. Waar kan ik de e-learning maken?

De e-learning maak je op de academie van het NIBHV. Heb je vragen over de NIBHV omgeving of de e-learning? Bekijk ons blog "hoe werkt de NIBHV e-learning" eens met het stappenplan.12. Wat is blended learning?

Blended learning is een training die in combinatie met e-learning is. Ruim voor aanvang van je praktijk dag (ongeveer 3 weken van tevoren) ontvang je een inlogcode voor de e-learning module. Je dient de gehele module door te lopen, instructiefilmpjes te bestuderen en vragen te maken.13. Moet ik de e-learning (volledig) afgerond hebben voorafgaand aan de BHV praktijkcursus?

Wanneer je de basis BHV volgt dient de e-learning voorafgaand aan de praktijkcursus volledig afgerond te zijn. Deze e-learning bevat namelijk ook het examen. Wanneer je de e-learning niet volledig hebt afgerond en behaald, kunnen we je helaas niet toelaten tot de praktijk dag.14. Ik ben mijn wachtwoord van de NIBHV omgeving vergeten / kwijt. Wat moet ik doen?

Vul op de NIBHV academie of in het mijn NIBHV portaal je gebruikte mailadres in en kies voor de optie wachtwoord vergeten. Er wordt nu een instructiemail naar dit mailadres gestuurd, waarna je je account opnieuw kan instellen.15. Hoe lang doe ik over de e-learning?

De e-learning voor de basis BHV duurt ongeveer 4-8 uur.16. Zijn er nog BHV trainingen mogelijk zonder e-learning of zonder VR?

Jazeker. Dit bieden wij nog steeds aan.17. Is er voldoende parkeergelegenheid bij de cursuslocatie en is het parkeren gratis?

Ja. Op en rondom onze locatie is er voldoende gratis parkeergelegenheid.

Offerte