Scenario-oefeningen voor bedrijfshulpverlening

Is jouw bedrijf of organisatie verplicht tot het hebben van een BHV-plan? Dan is het essentieel om regelmatig scenario-oefeningen uit te voeren. Met deze oefeningen test je niet alleen het plan zelf, maar ook de alarmeringssystemen en het optreden van je BHV-team. De resultaten van de oefening worden gedocumenteerd en als bijlage aan het plan toegevoegd.

Doel van de oefening

Afhankelijk van de aard van jouw bedrijf of organisatie en de ervaring van je BHV-team, bieden wij twee soorten scenario-oefeningen aan:

  1. Aangekondigde oefening: Deze oefening wordt van tevoren aangekondigd aan alle betrokkenen binnen jouw bedrijf. Het geeft de mogelijkheid om de oefening grondig voor te bereiden en door te spreken met het BHV-team. Deze optie is ideaal voor de eerste oefening, na een verhuizing of voor een BHV-team dat nog niet veel ervaring heeft.
  2. Onaangekondigde oefeningen: Bij deze oefening is alleen de contactpersoon en de directie van jouw bedrijf op de hoogte. Een scenario van een calamiteit wordt gesimuleerd om een zo realistisch mogelijke situatie te creëren. Deze optie wordt aanbevolen voor BHV-teams met ervaring. Indien gewenst kunnen we ook een meer gedetailleerde fasering in de oefeningen aanbieden. Laat het ons weten, wij denken graag met je mee.
Waar en wanneer?
De scenario-oefening vindt plaats op jouw eigen locatie, op een vooraf afgesproken tijd en datum. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en een geschikte datum vast te leggen.
Begeleiding
De scenario-oefening wordt begeleid door onze gecertificeerde trainers. Dit zijn ervaren professionals uit de praktijk die voortdurend de ontwikkelingen binnen de bedrijfshulpverlening volgen. Zij brengen met enthousiasme up-to-date kennis en vaardigheden over aan jouw team.
Kosten
De kosten voor de scenario-oefening worden bepaald op basis van de specifieke behoeften van jouw organisatie. Aangezien elke oefening op maat wordt gemaakt, is er geen standaardprijs. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan en wij zullen samen met jou de oefening vormgeven binnen het budget van jouw organisatie.