Veranderingen structuur BHV lessen
11 februari 2022
Vacature BHV instructeur
1 juni 2022

Hoe werkt de NIBHV e-learning?

BHV in combinatie met e-learning (blended learning)

Wanneer je bij ons een (reguliere) BHV training komt volgen, is dit altijd in combinatie met de e-learning van het NIBHV. Deze e-learning biedt een rijke leeromgeving waarin je als cursist kunt leren hoe je bhv-taken moet uitvoeren. Hierin kun je zelf je eigen leerroute kiezen en je eigen tempo bepalen. Leren kan op ieder moment van de dag op de werkplek, thuis of in de trein.

Teksten, instructies, video's, animaties, vragen, opdrachten en feedback leiden je gemakkelijk door de inhoud. Zowel bij de basiscursus BHV als bij de herhalingscursus BHV bestaat de e-learning uit 7 blokken. Deze 7 blokken worden afgesloten met een e-learning toets. Deze toets kan je zo vaak maken als nodig is. Je voortgang is op elk moment in te zien en het programma houdt op een overzichtelijke manier bij wat je hebt afgerond en wat je nog moet doen. Je hebt als cursist een jaar lang toegang tot de e-learning, zodat je altijd je bhv-vaardigheden op peil kan houden.

Bij een basiscursus BHV besteed je gemiddeld 6 tot 8 uur aan het doorlopen van de e-learning. Bij een herhalingscursus BHV is dit ongeveer 2 tot 4 uur. Wanneer je voor de basiscursus BHV komt, dien je verplicht voorafgaand aan de praktijktraining de e-learning volledig doorlopen en behaald te hebben. Is dit niet het geval, dan kunnen we je helaas niet toelaten in de training. Dit komt doordat er tijdens de praktijkdag geen schriftelijk examen meer wordt afgenomen. Deze maak je nu namelijk vooraf, in de e-learning.Ik heb me aangemeld voor een BHV training, hoe nu verder?

Wanneer je bent aangemeld voor een van onze reguliere BHV trainingen, ontvang je ongeveer 3 weken van te voren een mail vanuit het NIBHV. Hierin staat dat je bent aangemeld voor de training en dat je een account aan moet maken in mijn.nibhv.nl. In de mail staat de link waarmee je binnen 24 uur je gegevens voor dit account aan kan passen (let op: is je link verlopen (na 24 uur)? Dan staat er in deze mail ook een link waar je een nieuw wachtwoord aan kan vragen). In deze "mijn NIBHV" omgeving, vind je na afloop van een voltooide e-learning en praktijktraining al je certificaten terug.

Heb je bovenstaande actie voltooid? Dan krijg je een mail vanuit het NIBHV dat je door ons - B&V - bent aangemeld voor een training. Tot 4 weken voorafgaand aan de praktijkcursus kan je dan inloggen op academie.nibhv.nl. Je krijgt vanuit het NIBHV een nieuwe mail met inloggegevens voor dit account. In deze omgeving staan de 7 e-learning blokken van de training waarop je bent ingeschreven. Per voltooid onderdeel krijg je een toelatingscertificaat. Bij een volledig voltooide e-learning zou je dus 7 toelatingscertificaten moeten hebben.

Ben je je wachtwoord vergeten voor je mijn NIBHV omgeving of voor de Academie? Vul dan je gebruikte mailadres in en kies voor de optie wachtwoord vergeten. Er wordt dan een instructiemail naar je mailadres gestuurd hoe je je account opnieuw kan instellen (let op: deze belandt vaak in de spam of reclame box!)

Stappenplan

Kan je wel wat beeld gebruiken bij bovenstaande stappen? In onderstaande video loodsen we je simpel door alle stappen heen:

Offerte