Overgang naar fluorvrije schuimblussers vanaf januari 2024

Wet en regelgeving PFAS
1 november 2023
Vacature: medewerker sales & administratie
30 januari 2024

Middels deze nieuwsbrief willen wij je graag op de hoogte stellen van een belangrijke verandering die van invloed gaat zijn op de brandbeveiliging binnen je organisatie.

Verbod op fluorhoudende schuimbrandblussers vanaf 2028

Zoals je wellicht al hebt vernomen heeft de overheid besloten dat er vanaf 2028 een verbod op fluorhoudende schuimbrandblussers van kracht gaat zijn. Om organisaties alvast voor te bereiden op dit verbod én omdat wij ons graag inzetten voor een duurzame toekomst en een schonere omgeving hebben we besloten om vanaf 1-1-2024 alleen nog maar fluorvrije schuimbrandblussers aan te bieden.

Soepele overgang met fluorvrije alternatieven

Om je te helpen bij een soepele overgang naar fluorvrije schuimblussers bieden we vanaf heden al fluorvrije alternatieven aan in ons assortiment. Deze blussers zijn verkrijgbaar in brandklasse A en B, met uitzondering van de vorstvrije PFAS-brandblusser die momenteel nog in ontwikkeling is.

Korte overgangstermijn en verwachte vraag

Het is belangrijk om te benadrukken dat de overgangstermijn tot het definitieve verbod relatief kort is. Hierdoor verwachten wij een aanzienlijke vraag naar fluorvrije schuimbrandblussers in de komende 5 jaar. In Europa moeten naar schatting ongeveer 40 miljoen schuimbrandblussers worden vervangen binnen deze periode. Wij willen ons goed voorbereiden op deze bijzondere situatie en vragen ook om je medewerking. Wij verzoeken je om tijdig te beginnen met het vervangen van de fluorhoudende schuimbrandblussers. Hierdoor kun je de piek in vraag verminderen en kunnen wij beter aan je behoeften voldoen.

Aanpassing in prijsstructuur

Naast de verschuiving naar fluorvrije schuimblussers, willen we je ook informeren over een wijziging in de prijsstructuur. Vanwege de overgang naar milieuvriendelijkere alternatieven en de verwachte hoge vraag naar fluorvrije schuimbrandblussers, zullen er enige aanpassingen in de prijzen plaatsvinden.

Prijzen voor fluorvrije schuimbrandblussers

*De genoemde prijzen zijn gebaseerd op de door de leverancier afgegeven prijzen. Mogelijke toekomstige prijsstijgingen bij het daadwerkelijk afnemen van producten of diensten is voor rekening en risico van de opdrachtgever.
**De Lithium 9 L NTA blusser was altijd al fluorvrij. Hier verandert dus niks in en hoef je niet te vervangen.


Investering in duurzame toekomst

Wij doen er alles aan om de prijsverandering zo beperkt mogelijk te houden. We begrijpen dat prijsstabiliteit belangrijk is en we willen je verzekeren dat we ons uiterste best doen om de kosten zo transparant mogelijk te communiceren en redelijk te houden. Bovendien geloven we dat de investering in fluorvrije schuimblussers niet alleen een verplichting is vanwege de nieuwe wetgeving, maar ook een investering in een duurzamere toekomst is.

Ondersteuning en samenwerking

Uiteraard kunnen wij je helpen bij het in kaart brengen van de benodigde vervangmomenten en je voorzien van een offerte voor de fluorvrije alternatieven. Wij zien uit naar de medewerking en willen je bedanken voor je begrip en steun bij deze belangrijke overgang naar fluorvrije schuimbrandblussers. Samen kunnen we bijdragen aan een veiligere toekomst en een schonere leefomgeving.

Vragen en contact

Voor meer informatie of vragen kun je altijd contact met ons opnemen. Wij staan klaar om je te assisteren bij deze overgang en je te voorzien van de juiste fluorvrije schuimbrandblussers.
Offerte