BHV Basis - basisbedrijfshulpverlening

BHV Basis is de complete basiscursus voor wie BHV’er wil worden. Deze BHV Basiscursus Basisbedrijfshulpverlening (allround BHV) is inclusief AED-training en bestaat uit een theoriedeel en een praktijkdeel.

BHV Basiscursus: theoriedeel (4 tot 8 uur, op afstand)

Ruim voor aanvang van de praktijkdag ontvang je een inlogcode voor de e-learningmodule van BHV Basis. De e-learning bestaat onder andere uit instructiefilmpjes en vragen. Je sluit de e-learning af met een toelatingstoets. Bij een voldoende krijg je toegang tot de praktijkdag.

BHV Basiscursus: praktijkdeel (8 uur, op locatie)

Je oefent BHV in de praktijk bij B&V, in een oefenruimte die speciaal is ingericht zoals in jouw dagelijkse praktijk. Dat zorgt voor herkenbaarheid en effectiever leren. In dit praktijkdeel leer je onder meer eerste hulp, brandbestrijding en ontruimingen.

Voor het praktijkonderdeel brand en ontruiming maken wij onder andere gebruik van de nieuwste innovatie: BHVR. BHVR heeft een virtual reality BHV-training waarin noodsituaties zoals een kantoorbrand worden gesimuleerd. Cursisten moeten hierin aantonen dat ze de brand, volgens de juiste procedures, kunnen lokaliseren en bestrijden. Op deze manier train je in jouw eigen werkomgeving gevaarlijke situaties zonder enig risico. Denk aan branden blussen, deur procedures en gerichte scenariotrainingen aanpasbaar aan elk gebouw en elke omgeving. Door het gebruik van deze module besparen we samen zo'n 150.000 kg CO2 per jaar door alleen al virtueel te blussen!

Welke meerwaarde biedt BHVR?

Realistische scenario's
- Veilig
- Leuk en interactie
- Locatie-onafhankelijk
- Hogere leerwaarde
- Duurzaam

Live feedback en support
- In-company training
- Meer tijd voor diepgang
- Extra flexibiliteit
- Contextuele hulp

Data-inzicht
- Persoonlijke feedback
- Inzicht voor trainers
- Overzicht voor management
- Officiële certificering


Basiscursus BHV zonder e-learning en VR

Liever een basiscursus BHV volgen zonder e-learning en zonder VR? Dit bieden wij nog steeds aan. Je ontvangt dan van ons een boek om van te voren door te nemen en zal zowel de praktijk als theorieles klassikaal volgen. Deze cursus duurt 16 uur (2 dagen) en sluit je af met een schriftelijk examen.

Dit kun je na BHV Basis

Als goed getrainde BHV'er waarborg je veilig handelen bij een ongeval of calamiteit. Je kent de algemene hulpverleningsregels en je weet:
  • hoe je eerste hulp bij ongevallen verleent;
  • hoe je brand beperkt en bestrijdt;
  • hoe je de gevolgen van ongevallen beperkt;
  • hoe je anderen alarmeert en evacueert in noodsituaties.

Waar en wanneer is de BHV Basiscursus?

Je volgt de BHV Basiscursus bij B&V in Zevenbergen of B&V in Eindhoven (Noord-Brabant), in onze speciaal ingerichte oefenruimte die we afstemmen op hoe jouw dagelijkse praktijk eruit ziet.

Liever een basiscursus BHV op maat voor uw bedrijf? Er is ontzettend veel mogelijk! Neem hiervoor contact met ons op.

Wie geeft de BHV Basiscursus?

Je volgt de BHV Basis-cursus van onze gecertificeerde trainers. Ervaren professionals uit de praktijk, die alle ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening op de voet volgen om jou vol enthousiasme up-to-date kennis en vaardigheden bij te brengen in BHV.

Daarom kiezen anderen voor B&V

  • We werken al veilig vanaf 1999
  • Advies, opleiding en hulpmiddelen in één
  • Meervoudig erkend en gecertificeerd
  • 4,6 / 5 sterren op Google
  • Uniek nazorg ondersteuningsteam voor BHV'ers

Bekijk ook onze andere cursussen

B&V biedt alle BHV-opleidingen aan rond bedrijfsveiligheid. Naast de BHV basiscursus volg je bij B&V ook onder meer BHV herhaling, BHV basiscursus E-learning, BHVR en meer opleidingen.

Heb je vragen

Wil je meer weten over BHV Basis? Ik help je graag.
Patrick Kroonen, directeur Specialist in bedrijfsveiligheid
Bel 0168 - 33 54 45

Offerte