Nazorg BHV

 

Je BHV’ers komen in actie bij noodgevallen. Dat kan een heftige ervaring zijn en klachten geven op lange termijn. Voorkom dat door goed voor ze te zorgen met het nazorg-ondersteuningsteam van B&V. 

 

[ Neem contact op > ]

 

Waarom nazorg bij BHV?

Ondanks alle trainingen die BHV’ers krijgen, is een incident (gelukkig) geen alledaagse gebeurtenis. Natuurlijk weten ze wat ze te doen staat – daar hebben ze voor geoefend – maar het kan toch een heftige indruk achterlaten. Hulp verlenen aan je naaste medewerkers met zwaar letsel of zelfs reanimatie is niet niks. Zulke dingen blijven regelmatig op het netvlies van BHV’ers staan. Laat je ze hier mee rondlopen, dan kan dit ernstige gevolgen hebben voor de toekomst van deze waardevolle medewerkers. Daarom is een goede nazorg bij BHV zo belangrijk.

 

Hulp voor hulpverleners

Het nazorg-ondersteuningsteam van B&V staat na een incident klaar om jouw BHV’ers te helpen met goede nazorg. Het team verzorgt de eerste nazorggesprekken op jouw locatie. Als speciaal opgeleide BHV-ondersteuningsmedewerkers weten ze precies wat hen te doen staat om jouw BHV’ers goed op te vangen nadat ze betrokken zijn geweest bij een incident. Ze geven direct primaire nazorg en ondersteuning zodat jouw BHV’ers niet onnodig lang met hun gedachten en gevoelens over het incident blijven stoeien.

 

Het beeld herstellen

Iedereen die betrokken is bij een incident, neemt de ervaring als het ware op als een film in hun hoofd. Echter spelen ze daarin zelf de hoofdrol, en zien ze maar een gedeelte van het geheel. Die tunnelvisie is vaak de boosdoener van veel problemen bij de betrokken BHV’ers. Daarom gaat ons team met hen in gesprek om alle losse beelden te bespreken en zo een totaalbeeld te schetsen. Uit ervaring weten we dat dit veel onzekerheden en gevoel van onmacht wegneemt. Voor sommige BHV’ers is de ervaring zo heftig dat ze liever een 1-op-1 gesprek willen voeren. Ook daar staan onze BHV-nazorg ondersteuningsmedewerkers voor klaar.

 

Voorkom klachten met nazorg voor BHV

Door niet dagen of weken te wachten, maar direct na een incident het nazorg-ondersteuningsteam in te schakelen voorkom je vervelende verschijnselen bij je BHV’ers, zoals:

  • Psychosociale arbeidsbelasting (PSA)
  • Posttraumatische Stressstoornis (PTSS)

Hiermee verklein je de kans dat je BHV-medewerkers verzuim nodig hebben of zelfs langdurig uitvallen. 

 

Heb je vragen? 

Wil je meer weten over nazorg voor BHV-ers? Ik help je graag. 

 

Patrick Kroonen, directeur

Specialist in bedrijfsveiligheid

 

Bel 0168 – 33 54 45

Offerte