Bij ons train je veilig!
30 oktober 2020
Hoe voorkom je tekenbeten?
21 april 2021

BHVR: Virtual Reality bedrijfshulpverlening


Maak kennis met de volgende stap in bedrijfsveiligheid! Met virtuele BHV-trainingen kan elk noodscenario in-house getraind worden. Onze modules zijn gebaseerd op levensechte situaties, waar je in jouw eigen werkomgeving gevaarlijke situaties zonder enig risico kunt trainen. Denk hierbij aan branden blussen, deur procedures en gerichte scenariotrainingen aanpasbaar aan elk gebouw en elke omgeving. Voor een veiliger gevoel!

Maak leren leuk met interactieve scenario's

BHVR heeft een bijzondere nieuwe module ontwikkeld: een virtual reality training waarin noodsituaties zoals een kantoorbrand worden gesimuleerd. Cursisten moeten hier aantonen dat ze de brand, volgens de juiste procedures, kunnen lokaliseren en bestrijden. Elke virtuele BHV-training is modulair opgebouwd. Dit betekent dat we verschillende noodscenario’s kunnen simuleren binnen elk gewenst pand met behulp van de juiste 3D- of BIM modellen. Bovendien is de module aanpasbaar aan elk gebouw en werkomgeving, waardoor de risico’s uit de dagelijkse praktijk nauwgezet aan bod komen.

Hoe werkt een BHVR training?

Een VR-training kan op diverse vaste locaties worden aangeboden maar kan in overleg ook plaatsvinden op eigen locatie. Cursisten voeren opdrachten uit in realistische scenario’s. Met behulp van een VR-backpack kunnen ze vrij rondlopen en met de digitale simulatie interacteren. Ook is het mogelijk om per cursist live mee te kijken en te observeren. Alle resultaten uit de VR-training worden gekoppeld aan officiële certificering.

Virtual reality is nu voor iedereen beschikbaar

Virtual reality kan vanaf 1 juni 2021 door iedere opleider gebruikt worden! Niet alleen maken wij gebruik van realistische scenario’s, het is ook nog eens veilig, leuk en interactief. Bijzonder is dat de modules locatie-onafhankelijk zijn en dus een hogere leerwaarde hebben. Tijdens de modules is er veel tijd voor diepgang, contextuele hulp en is er extra flexibiliteit. Achteraf ontvangt de cursist persoonlijke feedback en officiële certificering.

Benieuwd hoe zo’n VR-training er nou precies uit ziet? Bezoek dan vooral de website voor een impressie: www.bhvr.nl en/of bekijk onze trailer. Natuurlijk lichten wij graag de verschillende mogelijkheden betreft modules en apparatuur toe in een vrijblijvende offerte of een persoonlijk gesprek.
Offerte