Onze BHV’ers
29 maart 2023
hoofd bhv
Wat zijn de taken van een Hoofd BHV?
3 mei 2023

Zelf aan de slag als BHV instructeur?; Alles wat je moet weten!

De opleiding BHV instructeur

Als BHV instructeur help je anderen om levens te redden en ben je een belangrijke schakel in noodsituaties. Maar hoe wordt je nou NIBHV instructeur? Om BHV trainer te worden volg je de opleiding BHV instructeur van het NIBHV. Twee keer per jaar, in het voorjaar en in het najaar, bieden wij deze opleidingen aan. De opleiding bestaat uit de twee onderdelen van de BHV: “Eerste Hulp” en “Brandbestrijding en Ontruiming”. Je hebt beide opleidingen nodig om een volledige BHV les te kunnen verzorgen (uiteraard zijn er uitzonderingen, bijvoorbeeld als je al Oranje Kruis instructeur bent hoeft het eerste hulp onderdeel niet gevolgd te worden). Tijdens de opleidingen leer je onder andere:

• Instructies te geven en hoe je je vaardigheden overbrengt op cursisten;
• Over de leerstijlen van Kolb en de 4-stappenmethodiek;
• Over de achtergronden van BHV wetgeving en hoe je een BHV-organisatie opzet;
• Over de eerste stappen naar het verzorgen van een les;
• Werken met een lesplan, coachen en feedback geven.

De kosten van de BHV instructeursopleiding bedragen €2730,- voor het onderdeel brand en ontruiming en €2580,- voor het onderdeel eerste hulp. Om de opleiding te volgen heb je geen specifieke vooropleiding nodig, maar om tot een goed resultaat te komen is een hoog veiligheidsgevoel en affectie met de BHV-organisatie aan te bevelen. Verder dien je wel in het bezit te zijn van een geldig BHV-diploma. Halverwege de opleiding vindt er een toelatingsexamen met een theorietoets en vaardigheden toets plaats. Wanneer je slaagt voor de toelatingstoets, mag je deelnemen aan het afsluitende examen. Bij voldoende resultaat verdien je het landelijk erkend diploma “Instructeur bedrijfshulpverlening” van het NIBHV.


Wat is NIBHV?

Het NIBHV is een kennisinstituut voor bedrijfshulpverlening. Zij bieden een onafhankelijke registratie-, certificerings- en borgingssysteem en delen expertise. B&V bezit het NIBHV keurmerk, wat staat voor de borging en kwaliteit van veiligheidscursussen voor cursisten en organisaties. Een opleider met het onafhankelijke NIBHV keurmerk voldoet aan de allerhoogste kwaliteitseisen in Nederland. NIBHV controleert namelijk of keurmerkopleiders voldoen aan de eisen op gebied van kwaliteit, leeromgeving, didactische kwaliteit, voorzieningen en toetsing. Wanneer je de opleiding tot NIBHV instructeur volgt, biedt het jou de garantie dat jouw cursussen gaan voldoen aan de door NIBHV gestelde kwaliteitseisen, waarmee je extra veiligheid kan bieden.


Vacature BHV instructeur

Wil jij een carrière beginnen in BHV? Wij zijn nog op zoek naar enthousiaste mensen die geïnteresseerd zijn in het worden van BHV-instructeur. Ervaring of opleidingen zijn niet nodig, want wij zullen je opleiden tot een NIBHV gecertificeerde instructeur. We zoeken iemand die voor 40 uur in de week beschikbaar is (je komt in loondienst) en een gastvrije houding heeft. Daarnaast zijn we ook altijd op zoek naar extra ZZP BHV instructeurs, dus neem zeker een kijkje op onze website! Solliciteer nu en begin aan een carrière waarin je het verschil kan maken!

Offerte