Richtlijnen reanimatie tijdens de corona pandemie
Richtlijnen reanimatie tijdens de corona pandemie
17 juli 2020
writing
Wat kan je met een BHV cursus?
22 juli 2020

BHV'ers redden levens!


5 redenen waarom je BHV'er wil worden!


Voor ieder bedrijf en organisatie zijn BHV'ers ontzettend belangrijk. Ze verlenen eerste hulp, bestrijden en beperken brand, beperken ongevallen en evacueren andere werknemers. Kortom; zij zorgen ervoor dat jij en ik veilig zijn. Om deze reden zijn BHV'ers dan ook verplicht volgens de Arbowet. Toch worden BHV'ers vaak nog gezien als een noodzakelijk goed, terwijl je als BHV'er echt levens kan redden! Daarnaast help je als BHV'er niet alleen je omgeving, maar ook je carrière. Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen om BHV'er te willen zijn. Wij zetten ze graag voor je op een rijtje:

1. Als BHV'er ben je er op het moment dat ze je het hardst nodig hebben

Op nummer 1 staat natuurlijk meteen de allerbelangrijkste reden om BHV'er te worden. Als BHV'er bezit je de vaardigheden en kennis om anderen te helpen op het moment dat zij het het hardst nodig hebben. Je kan op deze manier echt iets voor anderen betekenen. Op ieder moment van de dag zou er namelijk wel iets kunnen gebeuren - een ongeluk zit in een klein hoekje. Of het nou gaat om een collega, een dierbare, een kennis of juist een vreemde, als BHV'er kom je altijd wel van pas. Wat is er nou mooier dan dat?

2. Als BHV'er ben je extra waardevol voor de organisatie en je collega's

Met jouw rol als BHV'er heb jij nu een dubbelrol. Dit maakt je extra waardevol voor de organisatie en je collega's! Niet alleen help je de organisatie te voldoen aan de wettelijke verplichting van het organiseren van bedrijfsveiligheid, het staat ook nog eens mooi op je CV en LinkedIn profiel. Veel bedrijven kampen met een tekort aan BHV'ers en dus help je door een training te volgen niet alleen je eigen organisatie, maar ook je positie. Daarnaast komt het vaak ook goed van pas bij de jeugdvereniging of sportclub waar jij of je kinderen lid van zijn.

3. Als BHV'er weet je precies hoe je moet handelen

Er is niks ergers dan machteloos toe moeten kijken en niet weten wat je moet doen. In onze cursussen streven we naar de optimale balans tussen theorie en praktijk. Zo maken we vaak gebruik van lotussen die verschillende situaties zo goed en realistisch mogelijk proberen na te bootsen. Zo weet je zeker dat wanneer er een gevaarlijke situatie is ontstaan, je goed weet hoe te handelen.

4. Als BHV'er weet je niet alleen hóé je moet handelen, maar voel je je ook zeker wanneer je handelt

Jouw BHV kennis wordt ieder jaar herhaald en je oefent natuurlijk regelmatig op de werkvloer zelf. Je wordt hierdoor steeds zelfverzekerder in je handelen. Ook blijft al je kennis up-to-date vanwege de jaarlijkse herhalingstrainingen. Onze trainers zijn professionals die voortdurend op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen en wettelijke regels omtrent veiligheid. Daarnaast heeft iedere trainer ook zijn eigen specialisme en ruime ervaring. Zij streven ernaar om optimaal hun kennis over te brengen, waardoor jij precies weet wat je doet en niet hoeft te aarzelen om eerste hulp te verlenen.

5. Als BHV'er zal je ongevallen voorkomen

Na al jouw BHV training herken jij als geen ander gevaarlijke situaties en ben jij je altijd bewust van je omgeving. Je zult mogelijke gevaarlijke situaties op tijd ontdekken, aangezien jij vanuit je rol als hulpverlener altijd kijkt naar de veiligheid om je heen. Je zult hierna precies weten welke juiste acties te ondernemen, ze aankaarten en daarmee ongevallen of letsel voorkomen

Hopelijk hebben we jou door dit artikel kunnen overtuigen van alle positieve aspecten en van hoe belangrijk het is om BHV'er te zijn. Hoe mooi zou het zijn als jij kan bijdragen aan de veiligheid van jouw omgeving? Wil je nog wat meer weten over het zijn van BHV'er? Lees dan ook onze andere blog over wat je kan met een BHV cursus. Ben je geïnteresseerd of wil je jezelf direct aanmelden voor een van onze cursussen? Neem dan contact met ons op!
Offerte