Ontruimingsplattegrond

Het is voor uw organisatie belangrijk dat er een goede bedrijfshulpverlening en veiligheidsorganisatie geregeld is. Het is zelfs verplicht een ontruimingsplan inclusief ontruimingsplattegronden te hebben. Dat staat beschreven in de Arbowet

Ontruimingsplattegronden

Ontruimingsplattegronden zijn duidelijke en overzichtelijke plattegrondtekeningen in A3-formaat het doel van de plattegronden is tweeledig; voor de externe hulpverleners heeft u een gids verplichting en intern moet u bezoekers d.m.v. plattegronden duidelijkheid geven waar deze bij een calamiteit heen kunnen vluchten.

Op de plattegrond wordt bv aangegeven: schakelkasten t.b.v. elektra, gas, water, brand compartiment scheidingen, nood/ uitgangen, installaties t.b.v. brandmelding, luchtbehandeling, centrale verwarming. Verder wordt er een totaal plattegrond gemaakt van de bouwlagen van de zuivering installaties.

Voor het duidelijk aangeven van deze objecten wordt gebruik gemaakt van de in de NEN1414 geldende normen.

Aantal “wat te doen bij” en “plattegronden” inventarisatie

Tijdens de inventarisatie bij u op locatie zal er in overleg worden bepaald hoeveel “ontruimingsplattegronden” en “wat te doen bij” kaarten in de locaties worden aangebracht.

De aantallen en de juiste positionering heeft te maken met een aantal factoren zoals: openbare ruimte, hoeveel mensen aanwezig enz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Offerte